Чим корисний гранат?

Харчова цінність:

0,9 г білків,
0 г жирів і
13,9 г вуглеводів.

Зерна і сік фрукта надзвичайно корисні — це знають усі.

Чим саме корисний гранат?

1. У гранаті міститься багато вітамінів і мікроелементів, потрібних нашому організму: калій, магній, залізо, йод, марганець, вітаміни групи В (тіамін, рибофлавін, фолієва кислота), С, РР і дубильні речовини (органічні сполуки ароматичного ряду, що мають характерний терпкий смак). Саме останні допомагають у медицині, проявляючи дезінфікуючі властивості. Сік навіть допомагає загоювати опіки.

2. Гранат сприяє нормалізації складу крові (підвищує гемоглобін). Якщо ти будеш вживати плід щодня в невеликих дозах, це добре вплине на здоров’я серця, печінки та легенів. Також фрукт нормалізує циркуляцію крові і відновлює еректильну функцію.

3. Тим, хто страждає від малокрів’я (анемії), атеросклерозу і підвищеного тиску, теж рекомендують вживати гранат у їжу.

4. Цікаво, що корисними властивостями володіють не тільки зерна граната, а й шкірка, кісточки і перегородки. Деякі лікарі навіть радять їсти зерна разом з кісточками для більшої користі. Відвари зі складових плоду використовуються як ліки від діареї, коліту і глистів.

 

Trackbacks and pingbacks

Leave a Reply