У Жулянах постане пам’ятник Сікорському

Як повідомляє «Вечірній Київ», столичний скульптор Володимир Журавель працює над створенням пам’ятника Ігорю Сікорському, який можуть встановити вже наприкінці літа.

Нині скульптор пояснює, яким буде його витвір, і відповідає на питання про меценатів і чи був проведений конкурс на кращий проект пам’ятника.

Ігор Сікорський всесвітньо відомий авіаконструктор. Тому у скульптури крім постаті авіаконструктора буде ще одна головна деталь – модель першого в світі гелікоптера.

Володимир Журавель також повідомляє, що пам’ятник буде унікальним, адже матиме лише одну точку опори, триматиметься на одній точці.

Сам пам’ятник буде виготовленний з бронзи, яку покриють темно – зеленою патиною. Під фігурою буде стилізована напівсфера з граніту. Континенти і острови – з бронзи, пише Володимир. – По колу буде напис-опис. Загальна висота памятника з постаментом буде 7,2 м. Встановити його планують біля в’їзду в аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського у Жулянах. Одразу скажу, що це ще не завершений твір, робота над ним триває. Оскільки я маю багато реалізованих успішних скульптурних проектів як в Україні, так і за її межами, до мене постійно звертаються різні компанії або меценати. Цього разу – також звернулися меценати і запропонували зробити пам’ятник І. Сікорському, що буде встановлений на приватній території аеропорту «Київ». І відповідаю тим, хто цікавився: в таких випадках конкурс не потрібен. Але буває по-різному, наприклад, з пам’ятником Іллі Муромцю. – Там територія міста і був проведений конкурс, за результатами якого переміг проект мого творчого колективу, хоча кошти були також меценатів.

-Є багато напрямків у мистецтві: реалізм, авангард, кубізм, сюрріалізм, contemporary і ін., і кожний з них має право на існування. Про смаки, як то кажуть, не сперечаються, – говорить Журавель.

Хоча я працював в багатьох нампрямках, на даному етапі працюю в стилі реалізму. А, Сікорський, який «зустрічатиме» киян і гостей міста в аеропорту, сподіваюся, радуватиме всіх, хто прилітатиме до нашого гарного міста!