Японські фермери винайшли банани з їстівною шкіркою

Японські фермери виростили банани з більш м’якою шкіркою, яка легко засвоюється.

Ферма D&T повідомила, що отримала банани з їстівною шкіркою, повільним охолодження клітин бананів до – 60°C, а потім поступовим їх розморожуванням, – інформує видання The Guardian.

В результаті, японські фермери отримали фрукти під назвою Mongee banana, що дослівно переводиться, як неймовірні банани. Вони надійшли у продаж минулого року у супермаркет міста Окаяма, що розташоване між Кіото і Хіросімою.

Покупців закликають зачекати на появу маленьких коричневих плям на шкірці – ознаки того, що банан готовий до споживання.

Японський веб-сайт SoraNews24, який перевірив фрукти на смак, повідомив, що їх шкірка була відносно тонкою і тому «досить простою у споживанні». Оглядачі сказали, що м’якоть має сильний тропічний аромат і за смаком нагадує ананас.

Наразі ці банани виробляються лише у невеликій кількості, тому їх вартість – 4,90 євро за штуку.

У даний час ферма займається вирощуванням бананів лише у Японії, проте розглядає можливість експортувати їх у майбутньому за кордон.

https://zik.ua/news/2018/02/21/yaponski_fermery_vynayshly_banany_z_istivnoyu_shkirkoyu_1270477