Яке пиво пили єгиптяни 6 тисяч років тому?

Команда вчених на чолі з археологом з Дартмутського університету Цзяцзіном Ваном вивчила фрагменти кераміки, які виявили неподалік Ієраконполіса й змогла зрозуміти, яке пиво пили у Стародавньому Єгипті майже шість тисяч років тому.

Науковці виявили на фрагментах кераміки віком 5800 років сліди пшениці, ячменю та інших трав, які єгиптяни використовували для виготовлення пива. Цей напій мав бути доволі густим та каламутним, схожим на кашу, мав солодкий присмак й невелику частку алкоголю.

Дослідники зазначають, що пиво в Єгипті було символом статусу і його могли використовувати, як під час застіль та бенкетів еліти, так і в ритуальних цілях.

Джерело: “МЕТА”