Як їсти випічку і не гладшати?

Змушені констатувати: від пшеничного борошна набирають вагу усі! Рано чи пізно зайві кілограми почнуть відкладатися на ваших стегнах. Як же тоді випікати, спитаєте ви. Достатньо лише заручитися рецептами і купити різні види борошна. Розглянемо найпопулярніші з них, які можна як додавати у пшеничне, так і використовувати самостійно.
 
Кукурудзяне борошно:
– містить безліч вітамінів – магній, кальцій, фосфор, група B, калій, залізо;
– не містить глютену.
 
Для чого придатне: коржі, сирники, запіканки. Але щоб випічка вийшло вдалою, необхідно додавати вершкове або рослинне масло.
 
Лляне борошно:
– багато білка в складі;
– багато клітковини у складі;
– містить поліненасичені жирні кислоти;
– містить багато калію (більше, ніж у бананах!), магнію і цинку;
– лікує шлунок та серцево-судинну систему.
 
Для чого придатне: використовувати його самостійно для випічки не вийде, але воно відмінно змішується з іншими видами борошна, в тому числі з пшеничним.
 
Гречане борошно:
– у цьому борошні відсутній глютен;
– воно має сірий колір і специфічний присмак;
– ідеальне в комбінації з ½ частиною пшеничного борошна;
– робить тісто «крутим» і щільним.
 
Для чого придатне: млинці, хліб, пироги.
 
Вівсяне борошно:
– сприяє виробленню серотоніну (гормону радості);
– має невеликий відсоток крохмалю;
– має досить велика кількість жиру;
– низький вміст клейковини.
 
Для чого придатне: відмінно підходить для швидкої випічки – коржі, млинці, оладки, печива.
 
До речі, немає сенсу купувати це борошно, якщо у вас є кавомолка або потужний блендер. Просто перемеліть у найдрібнішу пудру вівсянку прямо у себе вдома! Дешево та сердито.

Trackbacks and pingbacks

Leave a Reply