Вчені: Вживання зерна знижує ризик ранньої смерті

Дослідники зі Сполучених Штатів Америки виявили зв’язок між ризиком раньої смерті і кількістю цільного зерна, яке вживає людина протягом життя.

Вчені прийшли до висновку, що знизити ймовірність смерті від раку або серцево-судинних захворювань можна, якщо вживати за день не менше трьох порцій пшениці, рису та вівса. З такою новиною виступили фахівці в медичному журналі Circulation.

Експерти зрозуміли, що люди їдять занадто мало зернової їжі, тому рання смерть може стати неминучістю. Якщо з’їдати одну порцію зернових, то ризик раннього летального результату знижується на 7%, більше того, знизиться на 7% і ймовірність померти від захворювань серця і судини, а також на 5% — від раку.

Якщо збільшити порцію в три рази, то ризик знизиться як мінімум на 20%. Вчені досліджували і з’ясували, що зерно знижує рівень холестерину в організмі і попереджає про можливе ожиріння, інсульт та цукровий діабет

Trackbacks and pingbacks

Leave a Reply