На Мінському масиві пройде Фестиваль локальної гастрономії

60 фермерів та локальних виробників зберуться 18 та 19 травня на Мінському масиві на Фестиваль локальної гастрономії True&Local. Вже вчетверте його організовує Проект фермерських продуктів “Лавка Традицій”, який працює у мережі “Сільпо”. Фестиваль відбудеться у супермаркеті мережі на вул. Полярній, 20Д, де гості зможуть скуштувати фестивальне меню та продегустувати новинки від виробників “Лавки Традицій”. Вхід на True&Local буде вільним.

Про це повідомляє Асоціація рітейлерів України (RAU) з посиланням на прес-службу “Сільпо”.

– Ярмарок сезонних продуктів працюватиме нон-стоп у супермаркеті “Сільпо” на вул. Полярній, 20Д. Вхід на фестиваль буде вільним, а під час його проведення у гостей буде шанс потрапити надегустацію новинок від виробників “Лавки Традицій”, скуштуватифестивальне меню від Марко Черветті, бренд-шефа ресторанних проектів “Сільпо”, відкрити для себе творіння попереднього фестивалю — Авокадерію, – говориться у повідомленні.

За інформацією компанії, спеціально для True&Local “Власна пекарня Сільпо” готує випічку за новими рецептами. А творці морозива підготували яскраві смаки: полуниця з м’ятою, груша і горгонзола, авокадо зі шпинатом та бананом, а також томати з базиліком.

З ранку суботи і до вечора неділі відбуватиметься марафон авторських приготувань на шефсько-артизанській сцені під керівництвом ідейної натхненниці фестивалю — гастроентузіастки та фудрайтерки Аврори Огородник.

Вперше в рамках фестивалю з’явиться pop-up музей овочів від школи Kartata Potata — дитячий проект Даші Малахової, який буде цікавим як маленьким, так і дорослим гостям. Працюватимуть три музейні станції: бадилля та різнокольорові овочімікрогрін та їстівні квіти; молочні продукти. До всього можна буде доторкнутись, пізнати запахи та смаки.

Ще одна новина цього фестивалю — лекторій від Slow Food, гастрономічного руху, який розпочався в Італії і поширився за останні десятиріччя по всьому світу.

Слоуфуд протистоїть системі швидкого харчування, сповідує свідоме споживання та об’єднує вже понад 100 тис. людей. В Україні цей рух сприяє місцевим продуктам та традиційній їжі, розвитку регіонального господарства та об’єднує спеціалістів й ентузіастів з різних сфер життя суспільства.

Розклад подій музею овочівшефсько-артизанської сцени та лекторію Slow Food можна прочитати на фейсбук-сторінці Фестивалю.

Довідка. “Лавка Традицій” існує з 2011 року і має за мету дистрибуцію локальних продуктів у мережі магазинів “Сільпо”, що створює ринкові умов для невеликих господарств та виробництв. Нині проект нараховує вже понад 60 учасників з усієї країни, які представляють молочні продукти, сири, м’ясні делікатеси, рослинні олії, джеми, конфітюри, борошна, продукти бджолярства, десерти, сухофрукти, овочі, соки та збори трав’яних чаїв.

https://vechirniy.kyiv.ua/news/na-mins-komu-masyvi-proyde-festyval-lokal-noi-hastronomii