Чим годують київських дітей?

 

Дитячий садок №455 в місті Києві став відомий на всю країну завдяки масовому отруєнню дітей курячими яйцями з сальмонелою. Це лише винесло на поверхню проблемі з забезпеченням дитячих садків безпечними продуктами.

Самі працівники садків стверджують, що причина в недобросовісних постачальниках, котрі надають неякісну продукцію. Причому, за їх словами, неможливо відмовитися від поставленої продукції.

«Не думайте, що кухарі не хочуть годувати дітей якісною їжею. От, наприклад, повинен був постачальник привезти охолоджену курятину, а привіз переморожену курку, яка при розморожуванні зменшилася наполовину. Або таку ж рибу. І що можна приготувати? Овочі привозять мляві та в’ялі, часом і гнилі, капуста з чорними плямами, з фруктів – тільки яблука та сік розбавлений. Крупи другого, а то й третього сорту», – стверджує дитячий кухар із 30-річним стажем.

За словами працівників не краща ситуація і з обладнанням кухонь. Плити давно вже відпрацювали свій термін і працюють неефективно, тому вони змушені змінювати меню.

У департаменті освіти в свою чергу повідомляють, що на одну дитину на день виділяють 18 гривень і цього більш ніж достатньо для повноцінного харчування. Постачальники ж домовляються напряму з департаментом.

Таким чином дитячі садки перетворилися на місце, де збувають неліквідний товар за державні кошти. А страждають від цього ні в чому не повинні маленькі мешканці столиці.

Trackbacks and pingbacks

Leave a Reply